ALLAH ve RASULULLAH AŞKIYLA YANANLaR GeLSiN HUZUR ÎSLÂMDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ALLAH ve RASULULLAH AŞKIYLA YANANLaR GeLSiN HUZUR ÎSLÂMDA

MUHAKKAK Kİ;ALLAH ADALETİ; İYİLİĞİ, AKRABAYA VE MUHTAÇLARA YARDIM ETMEYİ EMREDER; ÇİRKİN İŞLERİ; FENALIK VE AZGINLIĞI YASAKLAR DÜŞÜNÜP İBRET ALASINIZ DİYE SİZE NASİHAT VERİR NAHL 90. AYET

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

TONY BLAİR:"KURAN BANA İLHAM VERDİ"

YazarMesaj
SoFi Çocuk
Web Master
Web Master

Erkek Mesaj Sayısı : 1400

TONY BLAİR:"KURAN BANA İLHAM VERDİ" Empty
MesajKonu: TONY BLAİR:"KURAN BANA İLHAM VERDİ"   TONY BLAİR:"KURAN BANA İLHAM VERDİ" I_icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 10:36 am

Tony Blair: "Kuran Bana İlham Verdi"

TONY BLAİR:"KURAN BANA İLHAM VERDİ" Blair10

Bugüne kadar üç defa Kuran'ı okuduğunu söyleyen İngiltere Başbakanı Tony Blair, pek çok açıklamasında Kuran ahlakına duyduğu hayranlığı dile getirmektedir. 29 Mart 2000 tarihinde ünlü televizyon kanalı BBC, Blair'in Kuran'a olan hayranlığını "Blair: Koran Inspired Me" (Blair: Kuran Bana İlham Verdi) başlıklı haberi ile bildirmekteydi. İslam'ın çok barışcıl ve güzel bir din olduğunu, kendisine ait iki Kuran'ı olduğunu ve Kuran'ı okudukça ondan ilham aldığını söyleyen Blair sözlerine şöyle devam etmekteydi:

Eğer Kuran'ı okursanız çok açık bir kitap olduğunu göreceksiniz... insanlığa rehberlik eden sevgi ve beraberlik kavramlarını çok iyi açıklıyor.293

11 Eylül saldırıları gerçekleşmeden bir iki gün önce İngiliz The Mail on Sunday gazetesinde yer alan bir haberde ise eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın kızının kendisine Kuran hediye etmesi ile Kuran okumaya başladığını söyleyen Blair, Kuran'ın kendisine cesaret verdiğini aktarmaktaydı.294 Saldırılardan sonra el-Cezire televizyonunda yayınlanan bir röportajında Blair bir kez daha Kuran okuduğunu açıklıyor ve şunları söylüyordu:

Kuran'ı dilimize tercüme edilmiş hali ile okudum. İslam hakkında eserler de okuyorum ve bundan çok zevk alıyorum. Kuran hakkında daha önce bilmediğim ve Hıristiyanları da çok ilgilendirdiğini düşündüğüm pek çok şeyi öğrendim

İŞTE ALLAH"IN BİR LÜTFU BUNLAR HANGİ İNSANOĞLU DAYANABİLİRKİ İNANMAYABİLİRKİ SEVMEYEBİLİRKİ KUR"ANI KERİMİ... Wink

295

TONY BLAİR:"KURAN BANA İLHAM VERDİ"
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-