ALLAH ve RASULULLAH AŞKIYLA YANANLaR GeLSiN HUZUR ÎSLÂMDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ALLAH ve RASULULLAH AŞKIYLA YANANLaR GeLSiN HUZUR ÎSLÂMDA

MUHAKKAK Kİ;ALLAH ADALETİ; İYİLİĞİ, AKRABAYA VE MUHTAÇLARA YARDIM ETMEYİ EMREDER; ÇİRKİN İŞLERİ; FENALIK VE AZGINLIĞI YASAKLAR DÜŞÜNÜP İBRET ALASINIZ DİYE SİZE NASİHAT VERİR NAHL 90. AYET

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

PEYGAMBERİMİZDEN BAYANLARA VASİYETLER

YazarMesaj
SoFi Çocuk
Web Master
Web Master

Erkek Mesaj Sayısı : 1400

PEYGAMBERİMİZDEN  BAYANLARA  VASİYETLER Empty
MesajKonu: PEYGAMBERİMİZDEN BAYANLARA VASİYETLER   PEYGAMBERİMİZDEN  BAYANLARA  VASİYETLER I_icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 12:15 pm

SAKIN NAMAZI TERK ETMEYİN

PEYGAMBERİMİZDEN  BAYANLARA  VASİYETLER Bismil10

PEYGAMBERİMİZDEN  BAYANLARA  VASİYETLER Dua13

Hazreti Hüseyin (r.a) henüz süt emmekte iken hastalanmış ve sabaha kadar uyumamıştı... Sabaha doğru biraz uyur gibi olmuş, Hazreti Fâtıma validemiz de vakitten istifade ederek sabah namazını kılıp yatmışlardı. Mescidi Şerifte sabah namazını kıldıran peygamber efendimiz (s.a.v) , adeti üzere kızı Fâtıma'nın saadetli evine teşrif etmişlerdi. Hazreti Fâtıma'yı uyur vaziyette görünce; onu sabah namazını kılmadan yatmış sanarak:
_ Ey kızım Fâtıma, Peygamber kızıyım diye sakın namazı terk etme! Beni hak peygamber olarak gönderen ALLAH'a yemin ederim ki, namazını vaktinde kılmadıkça, cennete gireceğini zannetme, buyurmuşlar ve namazın hiçbir suretle ihmal edilemeyeceğini beyan buyurmuşlardır.

EN FAZİLETLİ KADINLARDAN OLUN

Ebu Ümame (r.a) 'ın rivayetine göre: Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuşlardır:
_ Mümin, ALLAH'a takvadan sonraen ziyade saliha bir zevceden hayır görür. Böylesi bir kadına emretse itaat eder. Ona baksa surur duyar, birşeyi yapıp yapmaması hususunda yemin etse, kadın bunu yerine getirerek onu yeminden kurtarır, kadından ayrılıp uzak bir yere gitse, kadın hem kendi namusu ve hem de adamın malıhususunda hayırhah ve dürüst olur.

KOCALARINA EZİYET VEREN KADINLARDAN OLMAYIN

Ebu Ümame (r.a) anlatıyor: Resulullah (s.a.v)'a bir kadın geldi, yanında ikide çocuğu vardı. Kadın bunlardan birini sırtına almış, diğerini de yediriyordu. Resulullah (s.a.v) onu görünce (taktirini) şöyle ifade buyurdular:
_ (kadınlar çocuklarını karınlarında) taşırlar, doğururlar ve onlara merhamet beslerler. Bunlar bir de kocalarına eziyet vermeseler, namazlarını kılanlar cennete girerler.

SADAKA VERİN
ZEKATINIZI VERİN
KUL BORCU İLE ÖLMEYİN
HAYVANLARA DA MERHAMETLİ DAVRANIN
İNSANLARA YARDIM EDİN

HASTALIK GÜNAHLARI DÖKER
Abdullah (r.a) anlatıyor: ALLAH'ın Resulülünün huzuruna girdim. Çok ızdıraplı bir hali vardı. Dedim ki:
_ Ey ALLAH'ın Resulü! sıtma hastalığın çok şiddetli...
Peygamberimiz (s.a.v):
_ Evet ben hastalandığım vakit duyduğum ızdırap iki kat olup sizden iki kişinin duyduğu ızdırap derecesindedir, buyurdular. Dedim ki:
_ Bu belki sana iki kat ecir sağlamak içindir. Buyurdular ki:
_ Evet, söylediğin gibidir. Belaya uğrayan, bir diken ve bundan fazla birşey kendisine isabet eden bir müslüman yoktur ki, bu sebebden dolayı ağaç yapraklarının döküldüğü gibi, ALLAHü Teala onun günahlarını bağışlamasın...

KOCA HAKKI ÜSTÜNDÜR

Kays bin Saad (r.a)anlatıyor.
Hire'ye geldim, orada ki halkı, başkalarına üstün tutulan bir İran'lıya secde edilir gördüm ve " ALLAH'ın Resulü bu, secde edilmeye herkesten layıktır" dedim. Sonra Peygamberimiz (s.a.v) kendisine anlatınca, ALLAH'ın Resulü şöyle buyurdular:
_ ne dersin, bir kabre uğrasan ona secde eder misin? Dedim ki:
_ Hayır, etmem. Peygamberimiz (s.a.v):
_ Şu halde bunu asla yapmayın. bir insanın başka bir insana secde etmesini emretseydim, ALLAH'ın hanımları üzerinde kocalarından verdiği haktan dolayı, hanımların kocalarına secde etmelerini emrederdim, buyurdular. (Ebu Davut, Hakim, Tirmizi)

TEBAREKE SURESİNİ OKURSANIZ; KABİR AZABI GÖRMEZSİNİZ
YAPTIĞINIZ İYİLİĞİ GİZLİ YAPIN
ANAYA İYİLİK EN ÖNDEDİR
ÇOCUKLARA ŞEFKATLİ DAVRANIN
ÖFKENİZE HAKİM OLUN
ZİKRE DEVAM EDİN
İKİ CİHANDA İYİLİK İSTEYİN
EVLAT ACISINA SABREDİN
YEMEĞİ SICAK YEMEYİN
Ebu Hüreyre (r.a) dan: Peygamberimiz (s.av9 buyurdu.
_ yemeği soğutun, zira sıcak yemek, bereketsiz olur.

PEYGAMBERİMİZDEN  BAYANLARA  VASİYETLER Bismil10

PEYGAMBERİMİZDEN BAYANLARA VASİYETLER
1 sayfadaki 1 sayfası