ALLAH ve RASULULLAH AŞKIYLA YANANLaR GeLSiN HUZUR ÎSLÂMDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ALLAH ve RASULULLAH AŞKIYLA YANANLaR GeLSiN HUZUR ÎSLÂMDA

MUHAKKAK Kİ;ALLAH ADALETİ; İYİLİĞİ, AKRABAYA VE MUHTAÇLARA YARDIM ETMEYİ EMREDER; ÇİRKİN İŞLERİ; FENALIK VE AZGINLIĞI YASAKLAR DÜŞÜNÜP İBRET ALASINIZ DİYE SİZE NASİHAT VERİR NAHL 90. AYET

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

İNSANLARIN HİDAYETİ İÇİN DUA ET

YazarMesaj
SoFi Çocuk
Web Master
Web Master

Erkek Mesaj Sayısı : 1400

İNSANLARIN HİDAYETİ İÇİN DUA ET Empty
MesajKonu: İNSANLARIN HİDAYETİ İÇİN DUA ET   İNSANLARIN HİDAYETİ İÇİN DUA ET I_icon_minitimePaz Eyl. 07, 2008 5:11 pm

Hazreti Aişe radiyallahu anha'dan şöyle anlatılır:
Hazreti Aişe:
-Ey Allah'ın ResuIu, hayatında Uhud gününden daha şiddetli bir gün gecirdin mi? diye sordu.
Peygamberimiz Aleyhisselam:
-Kavmimin bir cok işkencelerine ugradım. Bunların en şiddetlisi; Akabe günü maruz kaldıgım işkence idi. Hani o gun Abdi Kulal'in oglu Abdi Yam'ın ogluna islamı teblıg edip muracaatta bulundum. Fakat arzularımın hic birisine cevap vermedi. Üzgün bir cehre ile adeta kendimden gecmiş bir halde döndüm. Karni Sealib'e geldigim vakit ancak kendime gelebilmiştim. Yukarıya başımı kaldırınca, beni gölgelendiren bir bulut ile karşılaştım. Bakınca orada Cibrail aleyhisselamı gördum. Cibrail aleyhisselam bana nida ederek dedi ki: Allahu Teala, kavmin sana ne dediklerini, seni nasıl reddettiklerini işitti ve sana daglara hükmeden melegi gönderdi; kendisine kavmine ne yapmasını emredersin, diye. Bunun üzerine daglara hükmeden melek bana nida edip selam verdik-
ten sonra: Ey Muhammed, muhakkak Allah kavmin sana ne söylediklerini işitti. Ben daglara hükmeden melegim. Rabbin beni sana, istedigin şeyi bana emretmen icin gönderdi. Diledigini emret; istersen Ahşabeyn, yani Ebu Kubeys dagi ile karşısında bulunan dagdan ibaret bu iki dagı onların üzerine yıkıvereyim, dedi. Peygamberimiz Aleyhisselam ise: Hayır, öyle yapmanı istemiyorum; aksine, Allah'ın onların neslinden, bir olan Allaha şirk koşmadan iman ve ibadet edecek kimseleri cıkarmasını istiyorum, buyurdu.

İNSANLARIN HİDAYETİ İÇİN DUA ET
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-