Ebu Hureyre radiyallahu anh Peygamberimiz Aleyhisselamın şöyle buyurdugunu anlatıyor:
Allahu Teala kıyamet gününde şöyle buyuracaktır: Ey insanoglu! Ben hasta olmuştum da sen ziyaretime gelmemiştin.
Insanoglu: Ey Rabbim! Ben senin ziyaretine nasıl gelirdim ki, Sen alemlerin Rabbisin, diyecektir. Allahu Teala:
Bilmiyor muydun ki, O hasta kulumun ziyaretine gitseydin benim rızamı ve ecrimi O hasta kulumun yanında bulacaktın, buyuracaktır. Yine Allahu Teala:
-Ey insanoglu! Sana yedirmeni istemiştim de, sen bana bir şey yedirmemiştin. Insanoglu, sen alemlerin Rabbisin, diye cevap verecektir. Allahu Teala:
-Bilmiyor muydun ki, filan kulum kendisine bir şey yedirmeni istemişti de, sen ona yiyecek bir şey vermemiştin. Eger ona yiyecek bir şey vermiş olsaydın, bunun ecrini bende bulacaktın, buyuracaktır. Allahu Teala:
-Ey insanoglu ! Senden su istemiştim de sen bana su vermemiştin, buyuracaktır. Insanoglu da:
-Ey Rabbim, ben sana nasıl su vereyim ki, Sen alemlerin Rabbisin, diyecektir. Allahu Teala:
-Filan kulum senden su istemişti de sen ona su vermemiştin. Eger vermiş olsaydın, bunun sevabını bende bulacaktın, buyuracaktır.