SoFi Çocuk Web Master
| Konu: İBADET ESNASINDA ŞEYTAN"NIN MUSALLATI Salı Eyl. 09, 2008 7:46 pm | |
|
İbadet Esnasında Şeytanın Hali Resullullah (s.a.) Efendimiz bu defa mevzuu değiştirdi ve ona başka bir sual sordu : -Peki, ümmetim namaza kalkınca, senin halin nice olur? -Ya Muhammed, beni bir sıtma tutar. Titrerim. -Neden böyle olursun; ya lain ? -Çünkü bir kul, Allah için secde edince bir derece yükselir. - Peki ya oruç tuttukları zaman nasıl olursun ? -O zaman da bağlanırım. Taa, onlar iftar edinceye kadar. -Peki ya hac yaptıkları zaman nasıl olursun ? -O zaman da çıldırırım. -Peki, ya Kur'an okudukları zaman nasıl olursun ? -O zaman da, eririm. Tıpkı ateşte eriyen bir kurşun gibi eririm. -Peki ya sadaka verdikleri zaman halin nasıldır ? -Ha, işte.. o zaman halim pek yaman olur. Sanki sadaka veren, bir testere alır eline, ve beni ikiye böler. -Neden öyle testere ile ikiye biçilirsin, ya Ebamürre ? - Çünkü sadakada dört güzellik vardır. Şöyle ki ; 1-Allah-ü Teala, sadaka verenin malına bereket ihsan eyler. 2-O, sadaka veren kimseyi halkına sevdirir.
3-Allah-ü Teala, onun verdiği sadakayı , cehennemle arasında bir perde yapar. 4-Allah-ü Teala, belayı sıkıntıyı ve ahları ondan defeder
| |
|